GRÖN: perfektionist

Det här är för dig som vill äta perfekt för att kunna prestera maximalt, bli frisk från en sjukdom eller må så bra som möjligt i alla situationer.

När du undviker vete, mjölkprodukter, socker och onaturliga kemikalier, äter frukt på fastande mage, dricker tillräckligt med rent vatten och undviker att kombinera animaliska proteiner med kolhydrater som ris och pasta har du kommit långt.

Vill du nå den absoluta toppen och bli ditt bästa jag behöver du nu lära dig att känna eller testa dig själv för att kunna se vilka råvaror och kombinationer din kropp mår bra av. Vi har under åren testat allt vi stött på och sett att det finns en kärna med grundregler som gäller för alla men det finns också undantag och fallgropar beroende på gener, livsstil och belastningar av mikrober. Därför är FOR HUMAN HEALTH-livsstilen individanpassad. Det är ingen ny diet utan en livsstil där du lär dig att leva efter din kropps förmåga att kommunicera och koppla rätt.

Vill du nu vara ditt bästa jag behöver du lära dig att undvika de råvaror och matkombinationer som hindrar kroppen från att ta emot, bearbeta och skicka rätt signaler. Att läsa av kroppens nervsystem är något som gjorts sedan urminnes tider och den senaste forskningen inom neurologin och epigenetiken visar det vi kan se i vår vardag. Vi är olika men vi kan förändra oss och det finns ett läge där människan fungerar som bäst.

Nycklarna för att vara ditt bästa jag är:

  1.   Lär dig läsa av ditt eget nervsystem – för att bara äta och använda det som är neutralt eller bra för dig. Vi har haft familjer på KILMANINSTITUTET som lärt sig testa vilket fredagsmys som passar dem. Någon kan äta torkad frukt – andra inte, en annan kan äta chips (ekologisk, med havssalt och solrosolja) – andra inte och en tredje kan bara äta gurkstavar.
  2. Undvik att lita på andra, ta istället reda på din egen sanning, eftersom vi sett att din verklighet kan skilja sig från andras. Ett äpple kan vara okej att äta för någon men det kan ge en allvarlig allergisk reaktion hos en annan.
  3. Om du blir sugen på något som borde vara onyttigt fråga dig om det är ditt eget sug du känner eller om du påverkas av andra alternativt fråga dig om du börjar få det för bra i ditt liv. Är du för älskad, omtyckt, lycklig, frisk eller något annat positivt som får dig att vilja hålla dig själv tillbaka på din gamla nivå. (Charlotte Kilman har i sitt arbete med TUNING® på sett att det inte är människors problem som håller dem tillbaka utan snarare oförmågan att hantera framgång och att ha det riktigt bra.)

För att kunna nå den absoluta toppen behöver du antagligen komplettera din kost med livstillskott® som är framtagna för att ge kroppen bästa tänkbara näring. 

Lycka till med ett långt, lyckligt och energirikt liv!