HKT® – Fysisk behandling

HKT®  står för Holographic Kinesiology Treatment. Det är en fysisk behandling som ställer nervsystemets funktioner till rätta, identifierar det som stör kroppen mest och skapar rätt förutsättningar så att vårt fantastiska immunförsvar löser sina uppgifter och eliminerar problemen.       

Exempel på behandlingsområden:

  • Återkommande skador och sjukdomar
  • Magbesvär: uppblåst mage, IBS, chrohns disease, ulserös kolit, allergier mm
  • Värk: migrän, ryggbesvär, tennisarmbåge, fot, knä, hand eller andra besvär
  • Autoimmuna besvär
  • Prestationshöjning: mer energi i vardagen, förbättra idrottsutövande eller bli världsbäst

Bakgrund

HKT bygger på spetskompetens inom neuroscience och är en mycket precis och kraftfull metod som utarbetats av Ulf Kilman där vedertagen medicinsk kunskap kompletteras med ett urval av alternativmedicinska metoder. I diagnos och behandling används de senaste insikterna inom näringslära, anatomi, pH värde, syresättning och neurologi som paras ihop med alternativmedicinska metoder som kinesiologi, akupunktur, homeopati, osteopati, sacrocraniella behandlingar samt hantering av tankar och känslor. En del kunskap är uråldrig, andra delar bygger på samband som identifierats i den absolut senaste forskningen.

Hur uppstår problemen i vår kropp?

Under de mer än 30 år vi arbetat med att vidareutveckla metoden har vi sett att den vanligaste grunden till hälsoproblem är att kroppen över tiden inte fått den näring och energi som behövs för att hantera det vi utsätter oss för, något som kan resultera i att din kropp går i baklås.

I vardagslivet andas vi oren luft, tränar hårt, får i oss kemikalier, virus, bakterier, parasiter, svamp eller andra störande mikrober. I kroppens naturliga tillstånd råder balans: med ett välfungerande nervsystem och en optimal näringsstatus kan immunsystemet lösa problemen som uppstår. Men om kroppen inte befinner sig i sitt naturliga balanserade tillstånd börjar vi lagra in dessa mikrober i kroppen, vilket på sikt leder till ohälsa eller så kallat naturligt åldrande.

Vilken är hälsokoden för din kropp?

När din kropp har rätt näringsstatus, har tillräckligt med energi och via nervsystemet är medveten om vad den har för problem kan kroppen göra egna prioriteringar och därmed löser immunförsvaret sin uppgift. Kombinationen av vad som behövs för just din kropp är unik, det är din hälsokod. Denna hälsokod är också förutsättningen för precisionen i behandlingen. HKT är den behandlingsform som bevisat sig vara effektivast för att kunna se till att detta samspel fungerar.

Resultaten talar för sig själva

Ulf Kilman har under åren hjälpt elitidrottare att slå världsrekord, vinna internationella mästerskap och OS guld. Han har också hjälpt kroniskt sjuka att bli helt friska. Dessa insikter och metoder sprider han vidare genom utbildning i HKT-metoden till personer som både i Sverige och internationellt dagligen arbetar med att hjälpa sina kunder att öka kroppens förståelse för hur den skall kommunicera och arbeta som bäst.

Allt är möjligt!