Drick vatten

Din kropp består mestadels av vatten som är en viktig förutsättning för att hålla dig ren och må bra. De flesta mår bäst av att dricka 2–3 liter rent vatten per dygn. Du bör dricka pH-neutralt eller basiskt vatten, eftersom de flesta människor ofta är försurade.

När du har för lite vatten i kroppen fungerar nervsystemet sämre och du kan bli onödigt trött, skada dig lättare eller få svårare att fokusera på det som är viktigt. Att dricka kaffe, te, läsk och alkohol hjälper inte, utan det stör snarare kroppens vätskebalans och pH-värde.

I Sverige dricker många kranvattnet i tron att det är bra, men de filter som finns får inte bort alla kemikalier, läkemedelsrester och andra skadliga ämnen som finns. Vattnet är också klorerat och har ofta gått i gamla rörsystem som förstör vattnet. För att kunna dricka rent vatten kan du behöva installera ett eget filter, men var uppmärksam så att filtret verkligen ger det resultat du önskar. Många filter vi testat har visat sig ta bort välgörande mineraler och spårämnen vilket förstör energin och strukturerna i vattnet.

Vistas du i miljöer med förorenad luft eller har samlat på dig gifter som kemikalier, metaller, bakterier eller virus behöver du dricka mer vatten och samma sak gäller för dem som stressar eller tränar hårt.