Fysisk träning ger välmående.

Träna

Din hjärna behöver stimulans och din kropp behöver röra sig för att du ska må bra och utvecklas. Träning kan vara både mental och fysisk, och allt som du gör ofta blir du bättre på. De bästa träningsformerna är roliga, varierande och utmanande och de bygger upp dig fysiskt, mentalt och emotionellt.

Mental träning

Du kan träna din hjärna genom att tänka på nya sätt, tänka tvärtom, läsa en artikel eller fördjupa dig i något du är intresserad av, lösa korsord, ställa dig frågan ”hur kan andra fått de åsikter och tankar de har?” och utmana dina vanliga tankar, idéer och vanor på andra sätt. Huvudsaken är att du är nyfiken och vill lära dig mer om livet och sanningen.

Fysisk träning

För att träna fysiskt är det enklast att du börjar med något du tycker är roligt som får dig att vilja motionera ofta. Att spela badminton, fotboll eller innebandy med vänner passar vissa medan andra hellre ger sig ut i naturen, tränar yoga, dansar eller styrketränar. Det viktigaste med träning är att du gör den regelbundet och att du utmanar dig i den riktning du vill utvecklas. Med hjälp av träning kan du bli uthålligare, rörligare, starkare, få mer energi och undvika eller fördröja många så kallade naturliga åldringssymptom.