Vad kan jag som klient få hjälp med?

På Kilmaninstitutet arbetar vi med kroppens verklighet, ser till att nervsystemet kopplar rätt och ger kroppen förutsättningar att reagera korrekt på allt en utsätts för. När kroppen får de resurser som den behöver och vet vad den ska göra kan immunsystemet också utföra fantastiska saker.

Bland våra klienter finns kroniskt sjuka och t.o.m. dödsdömda som blivit helt friska efter några behandlingar. På andra sidan av skalan finns elitidrottare  som med vår hjälpt nått en toppform där de slagit världsrekord, vunnit VM- och OS-medaljer. Du kan läsa mer om detta här.

Kroniska sjukdomar

Lite utmanande kan man säga att kroniska sjukdomar egentligen inte finns, det är bara att immunförsvaret förstår inte hur det ska bli av med problemet som orsakar störningar. När kroppens immunförsvar får hjälp att rensa bort det som stör kan sjukdomstillståndet därför försvinna. Vi har t.ex. hjälpt klienter att bli friska från astma, MS, genetiska defekter, både blod och njurfunktioner. Här kan du t.ex. läsa en studie som dokumenterar hur en klient blivit frisk från MS.

Kronisk smärta

Även om de flesta skador läks fullständigt inom 3-6 månader kan smärta ändå ligga kvar. Det beror på ökad sensitivitet i nervsystemet och hur hjärnan tolkar de signaler som sänds. I början kan man behöva smärtstillande, men det är ingen långsiktig lösning på problemet, utan bör trappas ned. Man kommer lätt in i en ond spiral där känslor påverkar smärttillståndet negativt, och därför är det viktigt att lära sig hantera den stressen för at minska påfrestningarna på nervsystemet.

Livsstils- och kostförändringar är ofta en del av vägen mot att bli smärtfri. Brist på rörelse tillsammans med ytlig andning genom munnen gör det svårt att bli smärtfri. Rörelse tillsammans med rätt andning aktiverar kroppens funktioner för läkning, och när man i ökande grad börjar belasta kroppen kan nervsystem, hjärnan och andra viktiga processer behöva hjälp att bli synkroniserade så att de kan börja samverka för att göra dig smärtfri.

Skador

När kroppen är i balans, har den näring och energi som behövs kan den reagera förebyggande och på så sätt undvika skador. Om du redan har skadat dig behöver kroppen läka vävnadsskadorna med hjälp av vila och rätt mix av näring. Vi kan snabba upp denna läkningsprocess. Vi har exempel på skidåkare, fotbollsspelare och andra skadade där vi reducerat tiden för återhämtning till mindre än 50% av vad som anses normalt. De har då fått behandlingar och kostrekommendationer som de följt noggrant för att skapa bästa möjliga förutsättningar.

Allergier

Allergiska reaktioner uppkommer när immunförsvaret inte kan hantera eller överreagerar på en allergen, d.v.s. ett ämne som stör funktionen i kroppen. Vid varje behandling på KILMANINSTITUTET hjälper vi immunförsvaret att identifiera och lära kroppen hur den skall arbeta för att ta bort det som stör kroppens funktion mest just nu. Det betyder att efter varje behandling blir kroppen renare och starkare vilket resulterar i att det autonoma nervsystemet fungerar bättre.

Kroppen blir alltså steg för steg bättre på att hantera yttre och inre störningar, och våra klienters allergier brukar därför försvinna en efter en. På sikt kan alla allergier försvinna med livskunskap, d.v.s. kunskapen om hur du skapa och upprätthåller en sund livsstil och en bra näringsstatus (som kan uppnås med hjälp av t.ex. FRIWAYs livstillskott®).

Idrottsresultat

Vilken idrott du än utövar ska kommunikationen nervsystemet alltid fungera och kunna slå av och sätta på en muskel med perfekt precision. När det inte fungerar infinner sig en känsla du säkert känner igen: du får inte till den rätta explosiviteten i din rörelse, timingen i kroppen stämmer inte eller så saknas flytet i ditt rörelsemönster. De flesta har en eller flera muskler som jämt är ansträngda eller man inte riktigt får kontakt med. Eller så har svårt att slappna av. Allt detta påverkar rörlighet, styrka och timing, vilket resulterar i bromsad förmåga att förbättra sin teknik och ökad risk för skador.

Med våra behandlingsmetoder skapar vi balans och kan få kroppen att förstå hur den skall koppla, reagera och hantera varje situation. Vi kan också se om det finns någon näringsbrist som kan åtgärdas för att förbättra din prestation. Oavsett om du är golfspelare, elitidrottare eller glad motionär kan vi hjälpa till att utmana din kropp med olika tankar, känslor och rörelser för att se om det finns något som går att förbättra – och det brukar det alltid göra.

OS-guldmedaljören i simning, Lars Frölander, tog inför varje viktig tävling ta hjälp av Ulf Kilman för att se till att all nervtrafik fungerade perfekt. Han åt och äter än idag alla FRIWAYs livstillskott® för att få i sig viktig näring och han undviker också den mat som den senaste forskningen visat stör kroppen mest som vete, socker, mjölkprodukter m.m.

Magbesvär

Med kunskapen vi har idag skulle det kännas konstigt att ge sitt husdjur en stor påse godis varje lördag. Men att ge sina barn den där stora godispåsen till helgen är rutin, alla andra gör ju det. Många tänker sig inte heller för: dagens stressade samhälle gör det så lätt att både i form av mat och godsaker dagligen stoppa i sig en strid ström av kemikalier som färgämnen, konsistensgivare och genmanipulerade livsmedel som stör kroppen. Inte konstigt att dessa främmande ämnen till slut leder till magproblem som i sin tur blir en bidragande orsak till många andra problem i kroppen. Man kommer in i en ond cirkel som blir mycket svår att bryta.

Under årens lopp har vi hjälpt mängder av kunder med allt från lindriga besvär till mycket besvärliga magåkommor. Det vi lärt oss är att det är viktigt att få ordning på tarmfloran genom att äta rätt, d.v.s. mycket ekologiska bär och grönsaker och samtidigt utesluta alla ingredienser som skapar oreda i kroppen. De som stör funktionen allra mest är oftast raffinerade kolhydrater som socker, spannmål (främst vetemjöl). Vill du bli av med problemen måste detta undvikas, liksom alla mjölkbaserade produkter som visat sig underhålla inflammationer i kroppen.

De flesta som har haft magproblem en längre tid behöver också behandlingar för t.ex. svamp, mycotoxiner, parasiter, kemikalier och annat kan ligga till grund till besvären som sedan förvärrats av kosthållningen. För att uppnå goda resultat och bibehålla den balans man då skapat är livsstilsförändring ofta ett viktigt inslag, det handlar om livskunskap om hur man genom sitt dagliga liv kan påverka situationen för att skapa förutsättningarna för hälsa och energi över tiden.    

Besvär med hud, naglar, hår

Utslag, eksem, vårtor, torr hud, spruckna naglar, håravfall och andra besvär har ofta flera grundorsaker, men även här brukar vi efter en till tre behandlingar märka stora förändringar till det bättre. I vissa fall kan det bli något sämre under själva utrensningsperioden innan det blir bättre. Grundmetoden är densamma för alla klienter. Vi identifierar vad som stör kroppen mest, hjälper immunförsvaret att lösa upp och ta bort detta. När kroppen blivit av med den eller de sakerna som belastat, fungerar allt bättre och håret kan växa ut eller huden blir bättre.

Må bättre

Måste jag ha något problem för att få komma till er? Det behövs inte, vi kan hjälpa alla nyfikna som vill må bättre. Alla kan förbättra sig genom att skapa bättre näringsstatus, bli uthålligare, friskare eller få mer energi. Med våra metoder kan vi se vad som håller tillbaka dig mest och lösa upp detta. Vi kan också identifiera det som är viktigast för dig att tillföra för att maximera din livsupplevelse.

Hållbart liv

De flesta äter idag det som smakar gott och är enkelt. Tyvärr ser vi en trend av att antalet ingredienser som inte hör hemma i en människokropp ökar. Vi får inte i oss den näring kroppen behöver, utan det finns till och med en stor risk att kemikalier och undermåliga råvaror i maten i ökande grad stör våra kroppar. Och problemen brukar tillta med åren.

På KILMANINSTITUTET har vi därför lagt mycket tid på att ta reda på vad som passar människan och framför allt se vad kroppen behöver för att kunna fungera optimalt.

Tanken är att människan skall kunna känna vad vi vill äta, men många har vant in kroppen på att trigga sina belöningssystem med socker, färgämnen, onyttigt salt, alkohol och andra onyttiga kemikalier. Vad blir effekten av det? Obalans! Det går inte längre går att lita på kroppens signaler. Är vi törstiga skall vi bli sugna på rent källvatten och inget annat…

På vår jord är vi idag 9 miljarder människor varav 2 miljarder är överviktiga och 900 miljoner undernärda. Det produceras mycket mat, men 60 % går till spillo. Mycket av det som produceras är inte hälsosamt.

För att vi skall kunna leva på vår jord och hålla oss friska behöver vi tänka om och tillsammans börja tillverka och konsumera det vi mår bra av. Vi drivs av att sprida denna livskunskap. Läs gärna mer om hur du kan skapa ett bättre liv i vardagen på www.forhumanhealth.com.